Să trăim ca-n Europa!

Viceprim-ministrul în exerciţiu Victor Osipov s-a întîlnit cu un Grup de experţi ai Băncii Mondiale

Viceprim-ministrul în exerciţiu Victor Osipov s-a întîlnit cu un Grup de experţi ai Băncii Mondiale

12/11/2015
|
0 Comments
|

Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut astăzi o întrevedere cu un Grup de experţi ai Băncii Mondiale, condus de liderul echipei Stavros George Stavrou. Dialogul s-a axat pe subiecte ce vizează mersul implementării Programului Băncii Mondiale în Republica Moldova „Suport pentru cunoştinţe în promovarea încrederii”, care a demarat acum doi ani. Obiectivele principale ale Băncii Mondiale în Republica Moldova sînt combaterea sărăciei și asigurarea prosperității tuturor cetățenilor, iar aceasta vizează populația de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, a fost subliniată importanța cooperării şi dialogului dintre autoritățile moldovenești și structurile transnistrene.

Interlocutorii au vorbit, în special, despre Atelierul de instruire care se desfășoară în aceste zile la Chișinău cu participarea comună a reprezentanților instituţiilor de stat, ai mediului academic și societății civile din Republica Moldova și ai celor din raioanele de est ale țării. Instruirea se axează pe domenii concrete, cum ar fi achizițiile publice, parteneriatul public-privat și elaborarea propunerilor de proiect.

Conducătorul echipei de experți a Băncii Mondiale, Stavros George Stavrou, a reiterat disponibilitatea donatorilor de a extinde în regiunea transnistreană proiectele de asistență, care funcționează deja în Republica Moldova. Ca și domenii concrete au fost menționate transportul și infrastructura rutieră, serviciile medicale de calitate, ocrotirea mediului ambiant, turismul și dezvoltarea rurală etc.

În încheiere, Victor Osipov a mulțumit Băncii Mondiale pentru implicare şi sprijinul acordat ţării noastre în diverse domenii, confirmînd disponibilitatea de a dezvolta această cooperare și pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă populația și în regiunea transnistreană.

Sursa: Agentia Moldpres