Să trăim ca-n Europa!

Uniunea Europeană salută crearea noului Guvern și așteaptă continuarea reformelor

Uniunea Europeană salută crearea noului Guvern și așteaptă continuarea reformelor

01/08/2015
|
0 Comments
|

Uniunea Europeană îl felicită pe domnul Valeriu Streleț pentru numirea sa în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova și este în așteptarea unei strânse cooperare cu domnia sa și guvernul pe care îl conduce, se anunță în Declaratiei UE privind confirmarea noului Guvern in Republica Moldova. Partenerul principal de dezvoltare al țării noastre este de parere, că   „un nou suflu de hotărâre şi perseverenţă asupra reformelor necesare va fi esențial pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetățenilor din Republica Moldova. În mod special, reforma sectorului justiției și lupta împotriva corupției necesită acțiuni reale și decisive. De asemenea, va fi crucial ca noul guvern să acționeze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar”.

În Declarație se menționează, că „UE își menține angajamentul de a lucra cu noul guvern spre o soluție pașnică și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria”.

„Acordul de Asociere UE-Moldova, care include și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va fi capabil să demonstreze pe deplin beneficiile sale pentru toți cetățenii doar în cazul în care Republica Moldova va rămâne angajată în procesul asumat de implementare a reformelor. UE este pregătită să sprijine Republica Moldova pe această cale”, se mai spune în Declarația oficială a Serviciului Diplomatic al Uniunii Europene.

Vezi Declarația ăn original aici: http://eeas.europa.eu/statements-eeas/2015/150730_01_en.htm