Să trăim ca-n Europa!

Un nou proiect de asistență a Guvernului SUA pentru Moldova. Suma se ridică la 21 mln dolari

Un nou proiect de asistență a Guvernului SUA pentru Moldova. Suma se ridică la 21 mln dolari

22/10/2015
|
0 Comments
|

Guvernul SUA a decis să susțină în continuare cele mai importante sectoare ale economiei din R. Moldova. Aseară, într-un cadru solemn, a fost lansat un nou proiect de asistență al Guvernului SUA pentru R. Moldova, prin intermediul USAID privind creșterea competitivității prin dezvoltarea capitalului uman și inovație, transmite UNIMEDIA.

“Este cel mai recent exemplu de susținere a R. Moldova din partea SUA pentru a-și obține independența economică. Proiectul CE-WIN va consolida succesele și eforturile proiectului precedent, CEED II. Cumulativ, aceste trei proiecte vor reprezenta 15 ani de suport din partea Guvernului SUA pentru cele mai importante sectoare de creștere economică a R. Moldova: vinificația, turismul, tehnologiile informaționale și industria ușoară, a declarat pentru UNIMEDIA, ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit.

Proiectul CE-WIN se ridică la 21 de milioane de dolari, iar termenul de realizare este până în anul 2020.

“Guvernul SUA prin intermediul USAID este prezent în R. Moldova de mai bine de 20 de ani. În acest timp, asistența financiară a guvernului SUA a constituit 1,1 miliarde dolari SUA. Asistența este oferită în primul rând pentru a contribui la creșterea economică a R. Moldova, la democratizarea țării dvs. În felul acesta, noi consolidăm succesele pe care le-am obținut până acum”, a precizat, pentru UNIMEDIA, adjunctul administratorului Biroului pentru Europa și Eurasia al USAID, Jonathan Katz.

Astfel, proiectul se focusează pe trei direcții – sporirea competitivității și a calității, lărgirea relațiilor de piață și a parteneriatelor și consolidarea mediului de afaceri în sectoarele selectate.

Amintim că anterior în cadrul proiectului „Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED II), finanţat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională au fost dezvoltate brandurile de țară cum ar fi Din Inimă, Vinul Moldovei și Pomul Vieții.

Sursa: unimedia.md