Să trăim ca-n Europa!

Un nou incubator de afaceri inaugurat în Cahul, cu suportul UE, pentru a stimula economia locală

Un nou incubator de afaceri inaugurat în Cahul, cu suportul UE, pentru a stimula economia locală

17/08/2017
|
0 Comments
|

La 17august 2017,Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlociidin Moldova (ODIMM), cusuportul Proiectului “Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” (Proiectul AT DCFTA), finanțat de UE,a inaugurat un nou incubator de afaceri în orașul Cahul.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, PirkkaTapiola,împreună cu reprezentanții guvernului au participat la deschiderea oficială a incubatorului de afaceri din orașul Cahul. Acesta este cel de-al 10-lea incubator de afaceri deschis înMoldovacu sprijinul tehnic și financiar al Uniunii Europene. Incubator Cahul

Capacitatea maximă de incubare este prevăzută pentru 24 de rezidenți – întreprinderi mici și mijlocii locale care activează în domeniul producerii și/sau prestării serviciilor. În prezent, circa 14 rezidenți sunt pregătiți pentru a iniția afacerile în cadrul incubatorului, în următoarele domenii: producerea articolelor textile, din piele, huselor auto, produselor de patiserie/panificație, lansarea unei cafenele, a unei agenții de închiriere a bicicletelor și organizare a tururilor/călătoriilor pe bicicletă, etc.Rezidenții incubatorului vor avea acces direct la o gamă largă de servicii de sprijin în afaceri care va include instruiri, consultanță și consiliere în afaceri, spații de muncă gestionate și altele.
În cadrul ceremoniei de inaugurare a incubatorului, Ambasadorul UE,PirkkaTapiola,a menționat: “Cu deschiderea celui de-al 10-lea incubator în Cahul,Uniunea Europeană continuă să acorde asistență în vederea creăriiinfrastructurii necesare pentru susținerea IMM-lor în zonele rurale din Republica Moldova, astfel creând oportunități de muncă și dezvoltare a afacerilor la nivel local”.
Incubator de Afaceri Cahul

Informații de background
Suportul financiar oferit de Uniunea Europeană pentru înființarea acestor 10 incubatoare de afaceri din mediul rural a fost de peste 3 milioane euro.Evenimentul de inaugurare a incubatorului de afaceri din Cahula fost organizat în cadrul Componentei 3 ”Consolidarea capacităților și dezvoltarea instituțională în domeniul dezvoltării și diversificării condițiilor și oportunităților piețelor interne și externe ale Republicii Moldova”a Contractului de Reformă Sectorială pentru Zona de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv.