Să trăim ca-n Europa!

Un ex-sovietic a devenit cel mai bogat om din Marea Britanie

Un ex-sovietic a devenit cel mai bogat om din Marea Britanie

26/04/2015
|
0 Comments
|

Len Blavatnik, emigrat din Uniunea Sovietică în 1978, a fost recunoscut drept cel mai bogat om din Marea Britanie, având o avere de 13,17 miliarde de lire sterline sau circa 20 miliarde de dolari. El s-a plasat în topul listei miliardarilor, completată anual de ziarul Sunday Times. Len Blavatnik, proprietarul Companiei Warner Music a preluat flamura întîetății de la frații Sri și Gopi Hindudzha, ale căror avere este estimată la 13 miliarde de lire sterline.
Anul trecut Len Blavatnik a ocupat a patra poziție în listă.
Interesele investiționale ale miliardarului Nr.1 al Marii Britanii au un spectru foarte larg, de la metale și petrol până la industria de înregistrare a muzicii și mediile electronice. Acesta deține în Londra o casa în valoare de peste 40 de milioane de lire sterline. 75 de milioane de lire sterline Blavatnic le-a donat Universității Oxford pentru constituirea Școlii de Administrație Publică, care îi poartă numele.

Capitalul total al celor 1.000 de oameni bogati din Marea Britanie s-a dublat în ultimii 10 ani și a atins volumul de 547 miliarde de lire sterline sau circa 830 miliarde dolari, notează Sunday Times.

Foto BBC