Să trăim ca-n Europa!

UE vrea acțiuni hotărâte din parte Chișinăului, privind implementarea Acordului de Asociere

UE vrea acțiuni hotărâte din parte Chișinăului, privind implementarea Acordului de Asociere

12/01/2016
|
0 Comments
|

Uniunea Europeană vrea acțiuni hotărâte din parte Republicii Moldova privind implementarea Acordului de Asociere. Cel puțin asta spune ministrul afacerilor externe de la Berlin Frank-Walter Steinmeier.

În cadrul unei întrevederi cu ministru român de externe, Lazăr Comănescu, oficialul german a transmis că UE vrea acțiuni hotărâte, din partea Chișinăului, pentru implementarea Acordului de Asociere și a agendei de reforme.

„Cei doi miniștri de externe au trecut în revistă evoluțiile politice din Republica Moldova, evidențiind necesitatea continuării parcursului european și a unei acțiuni hotărâte, din partea Chișinăului, pentru implementarea Acordului de Asociere și a agendei de reforme. În acest context, a fost evidențiată importanța Parteneriatului Estic ca instrument de acțiune al Uniunii în sprijinul eforturilor de modernizare europeană și reformă în statele partenere din vecinătatea sa estică”, potrivit unui comunicat.

De menționat că, președintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relația Republicii Moldova cu România și de procentul cetățenilor moldoveni care se pronunță pentru reunificarea celor două state, salutând faptul că relațiile dintre Chișinău și București au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, președintele Joachim Gauck și-a manifestat acest interes cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către noul ambasador al Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian.

Sursa: independent.md