Să trăim ca-n Europa!

UE: Vom continua să susținem eforturile depuse de RM în implementarea reformelor demarate

UE: Vom continua să susținem eforturile depuse de RM în implementarea reformelor demarate

27/08/2016
|
0 Comments
|

Uniunea Europeană a transmis un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenței.

În mesaj se menționează următoarele:

”Uniunea Europeană felicită Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenţei sale. Pe parcursul ultimilor ani Republica Moldova a trecut printr-o perioadă de schimbări profunde.

Uniunea Europeană va sprijini în continuare eforturile curente de reformare întreprinse de Republica Moldova pentru a valorifica la maximum beneficiile Acordului de asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Pentru a spori reziliența statului şi a societăţii, precum şi pentru beneficiul tuturor cetăţenilor, implementarea reală a reformelor foarte necesare, lupta fermă cu corupţia, depolitizarea instituţiilor de stat, consolidarea independenţei sistemului judecătoresc, modernizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea libertăţii mass-media şi implementarea reformelor economice profunde, constituie pre-rechizite indispensabile.

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări, Uniunea Europeană reiterează apelul la reînnoirea eforturilor părţilor pentru o soluționare comprehensivă și pașnică a conflictului Transnistrean, bazată pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.”