Să trăim ca-n Europa!

UE va arbora drapelele în bernă la principalele sale instituții, în sprijinul Franței

UE va arbora drapelele în bernă la principalele sale instituții, în sprijinul Franței

14/11/2015
|
0 Comments
|

Principalele instituții europene – Comisia, Parlamentul și Consiliul UE – vor arbora sîmbătă drapelele în bernă în întreaga Uniune Europeană în semn de doliu și de solidaritate cu Franța după atacurile teroriste de vineri noapte din Paris, informează EFE, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

“Steagurile Comisiei Europene vor fi arborate în bernă în această sîmbătă, la prima oră. Europa solidară cu Franța”, a scris purtătorul de cuvînt al executivului comunitar într-un mesaj postat pe Twitter.

Parlamentul European se va alătura acestei inițiative, a confirmat pentru EFE purtătorul de cuvînt al legislativului european, Jaume Duch, iar același lucru îl va face și Consiliul Uniunii Europene.

De altfel, în mesaje postate pe Twitter, președinții acestor trei instituții, Jean-Claude Juncker, Martin Schulz și Donald Tusk, s-au declarat “îngroziți” de atentatele de la Paris, soldate cu peste 140 de morți.

Ulterior, cele trei instituții comunitare au difuzat un comunicat de presă comun în care condamnau atentatele și se declarau profund marcate de cele întîmplate. Totodată, cele trei instituții exprimau “solidaritatea Uniunii Europene cu poporul francez în aceste circumstanțe dureroase”, îndeosebi față de victime și de rudele acestora.

Sursa: Moldpres