Să trăim ca-n Europa!

UE va acorda R. Moldova 15 mln de euro pentru realizarea reformei administraţiei publice

UE va acorda R. Moldova 15 mln de euro pentru realizarea reformei administraţiei publice

26/09/2016
|
0 Comments
|

R. Moldova va primi 15 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformei administraţiei publice, informează MOLDPRES.

În acest sens, Prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, şi Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, au semnat astăzi Acordul de finanţare privind Programul de suport pentru reforma administrației publice în R. Moldova.

În cadrul unei conferinţe de presă, premierul Pavel Filip a declarat că la întrevederea cu oficialul european s-a discutat despre agenda de reforme şi procesul de integrare a ţării în Uniunea Europeană. „Concluzia este că am avansat atît în îndeplinirea foii de parcurs, cît şi în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). În continuare, ne vom axa pe implementarea în practică a pachetelor de legi adoptate, pentru a obţine rezultate vizibile”, a afirmat Filip.

„În acelaşi timp, ne vom baza pe lupta împotriva corupţiei, adoptarea unui nou Cod al Audiovizualului, reformarea sectorului financiar-bancar şi cel al administraţiei publice. Totodată, sînt foarte importante discuţiile despre noua Agendă de Asociere, întocmită pe perioada 2017-2019, aceasta reprezentînd paşii exacţi în procesul spre apropierea de UE”, a adăugat premierul.

La rîndul său, Comisarul european a confirmat determinarea UE de a sprijini R. Moldova în parcursul european. „Sîntem gata să reluăm finanţarea odată cu semnarea acordului cu FMI, ceea ce sperăm că se va întîmpla pe parcursul lunii octombrie curent. Astfel, UE aşteaptă ca R. Moldova să asigure rezultate reale şi schimbări constructive în sectorul financiar-bancar, mass-media, investigarea fraudei bancare, precum şi în reformarea și depolitizarea administraţiei publice, pentru care am oferit astăzi un suport financiar. Toate acestea sperăm să ducă la stabilizarea ţării şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor”, a spus Johannes Hahn.

Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, întreprinde astăzi o vizită oficială în R. Moldova, în cadrul căreia Hahn va avea o întrevedere şi cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Aceasta este a doua vizită a Comisarului european Johannes Hahn în R. Moldova. Prima vizită a oficialului european a avut loc pe 6 noiembrie 2014.

Sursa: moldpres.md