Să trăim ca-n Europa!

UE și alegerile anticipate din Bulgaria

UE și alegerile anticipate din Bulgaria

13/03/2017
|
0 Comments
|

Partidul socialist, care conduce cu puțin în sondaje în fața centriștilor, a avertizat că nu va accepta Europa cu două viteze.
La mai puțin de două săptămâni înăinte de alegerile parlamentare anticipate, Partidul socialist, care conduce cu puțin în sondaje în fața centriștilor din GHERB, a avertizat că nu va accepta Europa cu două viteze. O opinie identică a exprimat la ultimul summit al Uniunii noul președinte Rumen Radev.

„Nu dorim ca Bulgaria să fie lăsată în periferia Uniunii”, a spus președinta PSB, Kornelia Ninova, care a devenit săptămână trecută vicepreședinta a Internaționalei socialiste. Ea și-a acuzat principalul oponent, ex-premierul Boiko Borisov, că întodeaună a dus o politică de aplecare în fața șefilor mai mari de la Bruxelles.

Emil Radev, deputat din partidul GHERB în Parlamentul European, a declarat că Bulgaria și România sunt o dovadă că de mult țările europene înaintează cu două viteze. Numai cele două țări sunt supuse monitorizării și nu fac parte din zona Shengen. Bulgaria și România singure au acceptat condiții discriminatorii în cadrul monitorizării.

„Europa cu două viteze va avea efecte negative asupră dezvoltării Bulgariei”, a avertizat profesorul Momcil Doicev. Politicienii noștri trebuie să-și coordoneze demersurile cu țările central europene. Sarcina numărul unu trebuie să fie intrarea în antecamera zonei Euro și în zona Schengen, iar pe plan intern, măsuri radicale de combatere a corupției.

Profesorul Antonii Gălabov a avertizat că politicienii, nu alții, sunt de vină pentru tratamentul diferit al țării. „Evenimentele de la Bruxelles le privim ca pe evenimente naturale care nu depind de noi. Ne comportăm ca migranții în Uniunea Europeană. Suntem mulțumiți că ne-au lăsat înauntru și ne bucurăm de sponsorizările și de ajutoarele sociale”, a spus profesorul Gălabov.

Sursa: europalibera.org