Să trăim ca-n Europa!

UE oferă 3,3 milioane euro pentru susţinerea cooperarii transfrontaliere

UE oferă 3,3 milioane euro pentru susţinerea cooperarii transfrontaliere

17/04/2015
|
0 Comments
|

Autoritatea de Management a Programului EaPTC anunţă un nou concurs de granturi intru susţinerea proceselor de consolidare a cooperării teritoriale între Republica Moldova și regiunile limitrofe ale Ucrainei prin elaborarea şi implementarea în comun a proiectelor transfrontaliere.

Parteneri de cooperare teritorială: pautoritățile locale, comunitățile și organizațiile non-guvernamentale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și din trei regiuni eligibile din Ucraina (Cernăuți, Odesa și Vinnytsya) sunt invitați să depuna dosarele pentru finanţare.
Se va acordă prioritate proiectelor comune, care vizează promovarea unei cooperări transfrontaliere în domeniul economic, dezvoltarea oportunităților lternative de angajare în zonele rurale, soluţionarea problemelor transfrontaliere de mediu. la fel, va fi susţinută promovarea diversității multiculturale și integrarea socială a minorităților etnice, precum și facilitarea contactelor interpersonale in sfera socială, cultură, educație și sport.
Suma totală pusă la dispoziție de către UE în cadrul acestui program este de 3,3 milioane de euro.

Prezentarea propunerilor de proiecte este deschisă până la 14 iulie 2015 la adresa biroului Autoritatea de Management EaPTC Nord (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, 44 Chervonoarmiyska St., 01004 Kiev, Ucraina).

Formularul de aplicare, de eligibilitate și selecție, precum și cerințele specifice și alte informații utile pentru solicitanții, pot fi găsite în Ghidul Solicitantului la: http://eaptc-ma.eu/en/page/cat/4/moldova- –ukraine /.
Solicitanții pot adresa întrebări Autorităţii de Management în ceea ce privește cererea de propuneri în scris, la următoarea adresă de e-mail: eaptc-kiev@giz.de.

Potențialii solicitanți pot găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări la sectiunea “Q & A” la: http://www.eaptc.eu/en/faq.html

Sursa: http://eaptc-ma.eu/en/page/cat/4/moldova—ukraine/