Să trăim ca-n Europa!

UE este îndemnată să formeze un grup de mediere pentru Moldova

UE este îndemnată să formeze un grup de mediere pentru Moldova

30/01/2016
|
0 Comments
|

Comitetul de conducere al Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic a adresat o scrisoare deschisă cu privire la evoluţiile actuale din Republica Moldova. Scrisoarea se adresează înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, şi comisarului pentru politica europeană de vecinătate, Johannes Hahn, transmite IPN.

În scrisoarea publicată pe pagina Comitetului, se menţionează că Republica Moldova se află într-o situaţie volatilă care ar putea aduce rapid ţara în prag de destabilizare. În acest context, Comitetul îndeamnă UE să formeze un grup de mediere, format din persoane care cunosc ţara şi pot comunica cu mass-media din Republica Moldova. Grupul de lucru ar trebui să pună condiţiile pentru o schimbare reală şi de implementare a reformelor în ţară.

Potrivit adresării, reprezentanţii societăţii civile din Republica Moldova ar trebui să fie incluşi în procesul dat pentru a-l face mai transparent şi credibil. Grupul de lucru poate combina eforturile instituţiilor UE, ale Parlamentului European, de asemenea ar putea fi implicate EURONEST sau Comitetul de asociere UE-Republica Moldova.

Comitetul de conducere al Forumului Societăţii Civile a Parteneriatului Estic este gata să contribuie cu expertiza şi cunoştinţele colegilor moldoveni de la Platforma Naţională şi rămâne disponibil pentru consultări ulterioare.

Sursa: ipn.md