Să trăim ca-n Europa!

UE - 60. Juncker: Trebuie să fim foarte mândri de ceea ce am realizat în Europa

UE – 60. Juncker: Trebuie să fim foarte mândri de ceea ce am realizat în Europa

26/03/2017
|
0 Comments
|

Președintele Comisiei Europene a ținut un discurs la Roma chiar în sala în care, în urmă cu 60 de ani, s-au pus bazele Uniunii Europene. Toți liderii statelor membre susțin o Uniune Europeană puternică, indivizibilă.

Jean Claude Junker și-a început discursul în engleză, apoi a continuat a doua jumătate a discursului în limba germană.

Declarația a fost semnată de președintele Comisiei Europene cu aceeași peniță cu care a fost semnat în urmă cu 60 de ani certificatul de naștere al Uniunii Europene.
„Părinții și bunicii noștri au fondat această Uniune cu o singură viziune comună: niciodată să nu mai fie război. A fost convingerea lor puternică pentru a sparge barierele, lucrând împreună – și nu unul împotriva celuilalt – ne face tot mai puternici. Istoria le-a dat dreptate. Timp de 60 de ani, valorile pe care este construită Uniunea Europeană nu s-au schimbat: pacea, libertatea, toleranța, solidaritatea și statul de drept.

Ele nu vin de la sine, ci trebuie să luptăm pentru aceste valori, trebuie să luptăm în fiecare zi pentru democrația noastră, diversitatea noastră și presa noastră liberă și independentă care sunt pilonii forte ai Europei.

Nici un individ sau instituție nu este mai presus de lege. Uniunea Europeană și-a schimbat viața în bine, dar trebuie să ne asigurăm ca vor continua să facă asta și cei ce ne vor urma.

Toate drumurile duc la Roma și există o singură cale de urmat: unitatea europeană”.

Sursa: euroactiv.ro