Să trăim ca-n Europa!

„Ucraina va fi în UE, FR se va dezintegra, iar ONU va fi înlocuită”, politician ucrainean

„Ucraina va fi în UE, FR se va dezintegra, iar ONU va fi înlocuită”, politician ucrainean

17/01/2024
|
0 Comments
|

„Rusia ar putea să încerce preluarea Moldovei, ceea ce România nu va putea înghiți. Uite, și războiul. Așa că lumea trebuie să înțeleagă clar principalul: dacă Rusia nu este oprită acum, atunci își va continua agresiunea împotriva altor țări”, transmite IPN cu referință la portalul ucrainean „Obozrevatel”.

Declarația a fost făcută de Alexandr Merejko, președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și cooperare interparlamentară în contextul unui studiu al Consiliului Atlantic, care cuprinde prognozele de viitor a 300 de experți internaționali din 48 de țări, chestionați privitor la soarta Ucrainei, SUA, Rusiei și Chinei până în 2034.

Experții chestionați se așteaptă să vadă Ucraina în Uniunea Europeană în perspectiva conturată. Procesul, de fapt, a fost deja lansat de Kiev și Bruxelles. Aproximativ jumătate dintre experți se așteaptă ca Ucraina să se alăture NATO în această perioadă, o perspectivă care ar putea fi discutată la următorul summit al alianței de la Washington din vara viitoare, consideră Alexandr Merejko.

El crede că „tot ceea ce se întâmplă astăzi cu Federația Rusă reprezintă faza finală a prăbușirii imperiului. Anterior, au existat mai multe manifestări ale acestui proces, unul fiind acum în desfășurare. Sistemul de guvernare al teritoriului în cauză nu este viabil deja de mult timp. Procesul în care președintele îmbătrânit își va pierde puterea, iar elitele naționale locale își vor dori și mai multă putere, bani și autodeterminare, este de neoprit. Acest lucru va duce inevitabil la prăbușirea și dezintegrarea Federației Ruse.

Alexandr Merejko consideră că asistăm la agonia acestui stat, care este potențial periculos din cauza factorului armelor nucleare. Comunitatea mondială va trebui să depună toate eforturile pentru a se asigura că toate problemele cu care se va confrunta Rusia să aibă o soluționare relativ pașnică.

Sursa: ipn.md