Să trăim ca-n Europa!

Tusk: UE va rămâne un prieten și un puternic susținător al Republicii Moldova

Tusk: UE va rămâne un prieten și un puternic susținător al Republicii Moldova

28/04/2015
|
0 Comments
|

UE va “rămâne un prieten și un puternic susținător al Republicii Moldova” și că în rezultatul “unui proces de reforme efectuate cu succes vor beneficia țara și poporul ei”. Declarația a fost făcută de  Președintele Consiliului European Donald Tusk în timpul discuțiilor purtate cu liderii moldoveni la Chișinău.
În cursul vizitei sale în Moldova, oficialul european a avut întrevederi cu cu președintele Nicolae Timofti, cu care a discutat despre punerea în aplicare a Acordului de asociere, menționând, că, creșterea semnificativă a comerțului în 2014 este un semn că lucrurile se mișcă în direcția cea bună.
 
“În același timp, mai sunt multe de facut pentru a avansa pe calea reformelor, astfel încât acestea să asigure o schimbare reală, inclusiv pentru cetățenii de rând. Am discutat despre necesitatea de a reforma sistemul de justiție și lupta împotriva corupției, acestea fiind două domenii prioritare în acest sens”,- a subliniat Tusk.
 
Președintele Consiliului European s-a întâlnit, de asemenea, cu prim-ministrul Chiril Gaburici, menționând în timpul reuniunii, că Acordul de Comert Liber Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) cu UE ar “crea oportunități fără precedent pentru dezvoltarea întreprinderilor din Moldova, pentru a stimula investițiile și pentru a crea noi locuri de muncă”.