Să trăim ca-n Europa!

Turismul viticol, susținut de autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului. Când va fi creată ruta vinului Ștefan cel Mare și Sfânt

Turismul viticol, susținut de autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului. Când va fi creată ruta vinului Ștefan cel Mare și Sfânt

13/05/2018
|
0 Comments
|

Autoritățile din Republica Moldova și cele din România lucrează la un proiect comun în turismul viticol. Până la sfârșitul anului curent, în localitățile de pe ambele maluri ale Prutului va fi creată ruta vinului Ștefan cel Mare și Sfânt, a anunțat ministrul Turismului de la București, Bogdan Trif.
Potrivit lui Trif, există un acord privind cooperarea în domeniul turismului între Guvernul României şi al Republicii Moldova, care este pe circuitul de avizare interministerial.

„Probabil, în maxim o lună de zile, o să-l avem şi semnat (acordul – n.r.) atât de partea română, cat şi de partea moldoveană. Avem proiecte comune, ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt în patru locaţii în România şi în cinci locaţii în Republica Moldova”, a spus Trif pentru zf.ro, adăugând că proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Ministrul a spus că oficialii din România și Republica Moldova doresc dezvoltarea turismului viticol, astfel încât să poată oferi pachete turistice comune, în special turiștilor din țările asiatice.
Sursa:agora.md