Să trăim ca-n Europa!

Tsipras amenință că va bloca decizile UE, dacă Grecia nu e ajutată în criza refugiaților

Tsipras amenință că va bloca decizile UE, dacă Grecia nu e ajutată în criza refugiaților

25/02/2016
|
0 Comments
|

Premierul Alexis Tsipras amenință că va bloca deciziile UE referitoare la refugiați dacă Grecia va fi forțată să facă față de una singură valului de refugiați. În regiune, din Austria până în Macedonia, țările ridică ziduri la granițe.

„Grecia nu va mai accepta niciun acord dacă greutatea și responsabilitățile (crizei migratorii) nu sunt împărțite proporțional” de țările membre ale UE, a declarat Tsipras în cursul unei dezbateri în parlamentul de la Atena, scrie AFP, citată deAgerpres.

Tsipras a anunțat convocarea tuturor șefilor de partide din Grecia pentru un acord cu privire la gestionarea crizei migratorii înainte de summitul care va avea loc pe 7 martie la Bruxelles. „Este nevoie de cel mai larg consens politic în privința acestei chestiuni. Nu vom accepta ca țara noastră să se transforme într-un depozit de ființe umane”, a subliniat prim-ministrul elen.

Potrivit Deutsche Welle, Tsipras a spus că va bloca toate deciziile din cadrul summitului privind migrația, dacă Grecia va fi lăsată să gestioneze singură criza. El a mai spus că abordarea celorlalți membri ai UE a fost incorectă, dat fiind că au lăsat cea mai mare parte a problemei refugiaților pe seama Greciei, o țară care încă nu și-a revenit de pe urma unei grave crize economice.

Tsipras și-a exprimat „nemulțumirea” după reuniunea regională organizată miercuri la Viena, fără Grecia, legată de intensificarea controalelor la granițele statelor aflate pe ruta Balcanilor. Săptămâna trecută, directorii polițiilor din cinci țări aflate pe ruta Balcanilor (Austria, Croația, Macedonia, Serbia și Slovenia) au decis întărirea controalele la granițe.

Sute de refugiați sunt blocați la frontiera dintre Grecia și Macedonia – principalul punct de trecere a refugiaților spre Europa Centrală și de Nord – după ce Macedonia a decis să blocheze accesul refugiaților în această săptămână.

Sursa: euroactiv.ro