Să trăim ca-n Europa!

Trei șefi de state – al Poloniei, al României și al Ucrainei vin la Chișinău și vor participa la parada militară de Ziua Independenței

Trei șefi de state – al Poloniei, al României și al Ucrainei vin la Chișinău și vor participa la parada militară de Ziua Independenței

25/08/2021
|
0 Comments
|

Trei șefi de state – președintele Poloniei, Andrzej Duda, președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy vin într-o vizită oficială la Chișinău și vor participa la parada militară de Ziua Independenței.

Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 26 – 27 august.

Reprezentanții Președinției anunță că liderul polon va ateriza la Chișinău joi, 26 august, urmând să aibă întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt.

A doua zi, pe 27 august, președintele Andrzej Duda va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Tot pe 27 august, la Chișinău se vor afla președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy. Cei trei șefi de stat, alături de președinta Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul celor trei decenii de Independență a Republicii Moldova.

Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți. La final, se vor face declarații de presă.

 

SURSA:ZDG.md