Să trăim ca-n Europa!

Tinerii Moldovei: Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă

Tinerii Moldovei: Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă

27/03/2016
|
0 Comments
|

Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă. “50.000 de persoane au participat duminică la cel mai amplu marș unionist de la Chișinău.Curentul unionist capătă din ce în ce mai mare popularitate.”, se spune în comunicatul de presă distribuit de Asociația Tinerii Moldovei.

Manifestanții din toate raioanele Republicii Moldova, atât din rândul populației majoritare, cât și din cel al minorităților naționale, au format în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” un tricolor uriaș din câteva mii de baloane, pe care le-au purtat în marș până în scuarul Gării Feroviare.

Participanții la marș au salutat constituirea Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificăriipânăîn 2018.

„Prin intermediul marșurilor am reușit să readucem în atenția opiniei publice subiectul Reîntregirii și vom continua să ieșim în stradă până ne vom regăsi în interiorul acelorași granițe, frate cu frate. Concomitent cu manifestațiile stradale vom trece la realizarea etapelor Foii de parcurs a Reunificării”,a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Organizatorii şi-au exprimat încrederea că vor obţine o majoritate a populaţiei care să le împărtăşească idealul şi să voteze pentru Unire în viitor.