Să trăim ca-n Europa!

Televiziunea de stat din Belarus califică postul rus de televiziune NTV drept propagandistic

Televiziunea de stat din Belarus califică postul rus de televiziune NTV drept propagandistic

04/04/2015
|
Comments off
|

Televiziunea națională de stat și de radio a Republicii Belarus „BRTC” califică postul rusesc de televiziune NTV drept unul propagandistic. Despre asta se spune într-un răspuns al BRTC primit de opozantul belarus, Alexei Ianukevici, la solicitarea sa de a sista retransmiterea NTV pe teritoriul Belarusului, transmite TV Rain, citat de Agora.

„Postul de televiziune „NTV-Belarus” își urmează propriul program de emisiuni, încearcă să atenueze la maxim retorica propagandistică a canalului rusesc NTV în ceea ce ține așa-numitele ediții speciale, jurnalism de investigație, programe de analiză și subiecte care ar putea incita la ură interetnică”, se spune în documentul semnat de directorul „BRTC”, Ghenadi Davîdko.

Mai mult, difuzarea postului de televiziune rus este limitată în cazul în care subiectele acestuia „nu se conformează cu politica securității informațiilor a statului” și poziția oficială a țării în ceea ce ține „suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei”, întrucât Belarusul nu a recunoscut rezultatele referendumului privind aderarea Crimeii la Rusia.

Politicianul belarus de opoziție a trimis scrisoarea cu solicitarea de a sista retransmisia canalelor de televiziune ruse pe teritoriul Republicii, inclusiv NTV, pe 13 martie. Ianukevici consideră răspunsul directorului „BRTC” drept unul formal.

Sursa: http://agora.md/stiri/7400/televiziunea-de-stat-din-belarus-califica-postul-rus-de-televiziune-ntv-drept-propagandistic