Să trăim ca-n Europa!

Tapiola, despre anul în care Moldova poate adera la UE și unirea cu România

Tapiola, despre anul în care Moldova poate adera la UE și unirea cu România

09/04/2016
|
0 Comments
|

Republica Moldova trebuie să se axeze în prezent pe implementarea Acordului de asociere și a reformelor, iar „restul va veni de la sine”, a declarat șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, întrebat fiind în câți ani țara noastră se va alătura comunității europene.

Diplomatul european a evitat să înainteze un termen în care Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană, dar a îndemnat autoritățile de la Chișinău să se focuseze pe implementarea reformelor.

„Implementarea Acordului de asociere va aduce prosperitate și noi oportunități. Va deschide noi perspective, chiar dacă aceasta va lua ceva timp. Profunzimea și calitatea relațiilor cu UE depind de profunzimea și calitatea reformelor și democrației din Republica Moldova. Haideți să ne concentrăm asupra acestor lucruri, iar restul va veni de la sine. Țara nu trebuie să meargă nici la est, nici la vest, ci înainte”, a declarat Tapiola în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Întrebat cum comentează posibilitatea unirii cu România, Pirkka Tapiola a spus că preferă să nu vorbească în baza unor „ipoteze”, menționând că este nevoie „să ne axăm pe problemele care se bucură de consens în societate și nu pe speculații”.

„Noi acționăm în prezent în Republica Moldova, un stat multietnic, suveran și independent, cu un conflict transnistrean pe teritoriul său”, a subliniat acesta.

Sursa: independent.md