Să trăim ca-n Europa!

Suedia a reconfirmat disponibilitatea de a susţine plenar agenda europeană a Republicii Moldova

Suedia a reconfirmat disponibilitatea de a susţine plenar agenda europeană a Republicii Moldova

10/02/2017
|
0 Comments
|

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Anatol Vangheli a avut ieri o întrevedere cu Annika Söder, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe suedez, în cadrul vizitei de lucru la Stockholm, prilejuită de aniversarea a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În context, au fost abordate aspecte ale cooperării bilaterale, dezvoltarea dialogului politic, relațiile comercial-economice, precum şi extinderea cadrului juridic bilateral.

Secretarul general a evocat bunele relaţii dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei şi a mulțumit pentru susţinerea constantă a parcursului european al ţării noastre, prin prisma implementării proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare şi promovarea agendei interne de reforme.

Dna Söder a reconfirmat disponibilitatea Suediei de a susţine plenar agenda europeană a Republicii Moldova, implicit prin programele oferite de Parteneriatul Estic. La finalul întrevederii, oficialul suedez a acceptat invitaţia de a efectua o vizită de răspuns la Chișinău în vederea continuării dialogului interministerial.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, întrevederi cu Stefan Gullgren, directorul general al Departamentului Europa de Est şi Asia Centrală, cu directori responsabili de politicile de cadre, buget şi managementul administrativ, în cursul cărora, au fost examinate aspecte ale agendei bilaterale, cît şi susținerea reciprocă în cadrul organismelor internaționale.

Sursa:moldpres.md