Să trăim ca-n Europa!

SUAStatele Unite sancționează elitele financiare rusești și o organizație de afaceri din Rusia pe fondul războiului din Ucraina

SUAStatele Unite sancționează elitele financiare rusești și o organizație de afaceri din Rusia pe fondul războiului din Ucraina

12/08/2023
|
0 Comments
|

Statele Unite au impus vineri, 11 august, sancțiuni împotriva a patru membri proeminenți ai elitei financiare din Rusia care au făcut parte din consiliul de supraveghere al consorțiului Alfa Group, unul dintre cele mai mari conglomerate financiare și de investiții din Rusia, a anunțat secretarul de stat Antony Blinken.

De asemenea, acestea impun sancțiuni și Uniunii Industriașilor și Întreprinzătorilor din Rusia (RSPP), o organizație de afaceri rusă implicată în sectorul tehnologic al economiei Federației Ruse. Organizația a promovat substituirea importurilor și a convocat reuniuni pentru a promova răspunsuri la sancțiuni.

„Statele Unite vor continua să ia toate măsurile adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei care permit și profită de pe urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a afirmat șeful diplomației americane.

Departamentul Trezoreriei ia aceste măsuri în conformitate cu Ordinul executiv 14024. Petr Olegovici Aven, Mihail Maratovici Fridman, German Borisovici Khan și Alexey Viktorovici Kuzmichev sunt vizați pentru că operează sau au operat în sectorul serviciilor financiare din economia Federației Ruse. RSPP este vizată pentru că activează sau a activat în sectorul tehnologic al economiei Federației Ruse. Fridman este, de asemenea, vizat pentru că a acționat sau a pretins că a acționat pentru sau în numele, direct sau indirect, al RSPP. Khan este, de asemenea, vizat pentru că a acționat sau a acționat în sectorul construcțiilor din economia Federației Ruse.

SURSA: caleaeuropeana.ro