Să trăim ca-n Europa!

SUA, UE, Ucraina și Republica Moldova se reunesc astăzi la Galați pentru a discuta despre problema exporturilor cerealelor ucrainene

SUA, UE, Ucraina și Republica Moldova se reunesc astăzi la Galați pentru a discuta despre problema exporturilor cerealelor ucrainene

11/08/2023
|
0 Comments
|
Înalți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Republicii Moldova, României și Ucrainei, se vor reuni astăzi, la Galați, pentru a discuta despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina, potrivit Ambasadei SUA la București, transmite Agerpres. Anterior, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, a declarat pentru Radio Moldova, că la întrevedere se va discuta și despre ajutorul pe care l-ar putea primi fermierii moldoveni.

„Vineri va fi o vizită a oficialilor în partea română, la Galați, ca să examineze posibilitățile și a românilor pe acest segment, unde va fi și domnul ministru, participant nemijlocit. La nivel de discuții, negocieri, din partea Republicii Moldova, eu vă asigur de această dată domnul ministrul va fi de partea producătorului autohton ca noi să avem ce face cu cerealele noastre”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit ambasadei SUA la București, subiectul discuțiilor va fi asigurarea continuității neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală.

“În ciuda distrugerii nemiloase de către Rusia a infrastructurii portuare ucrainene și a depozitelor de cereale, rămânem angajați în asigurarea continuității neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală”

Totodată, instituția a denunțat Kremlinul pentru că “a transformat hrana în armă și a pus în pericol securitatea alimentară globală”.

Amintim că, după suspendarea de către Rusia a acordului privind tranzitul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, mai multe țări europene, inclusiv Republica Moldova, s-au oferit să identifice soluții pentru exportul acestor produse pe cale terestră.

Sursa:moldova1.md