Să trăim ca-n Europa!

SUA îndeamnă autoritățile din Moldova, să asigure un proces electoral liber

SUA îndeamnă autoritățile din Moldova, să asigure un proces electoral liber

18/01/2019
|
0 Comments
|

SUA îndeamnă autoritățile moldovenești să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect în cadrul alegerilor parlamentare, precum și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni

„Încurajăm Guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile ale Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) pentru Moldova, care rămân restante. Autoritățile locale și naționale trebuie să asigure că toți candidații se pot înregistra pentru participarea în alegeri și își pot desfășura campania fără să se teamă de hărțuire sau agresiune fizică”, menționează Departamentul de Stat al SUA, transmite Știri.md.

La fel, autoritățile SUA, sunt de părerea că sursele mass-media trebuie să ofere acces egal pentru toți candidații și să-i abordeze într-o manieră echitabilă, corectă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu normele legale din Republica Moldova.

„În cele din urmă, noi credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, să asigure un viitor democratic și prosper pentru Moldova și cetățenii ei. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovenesc să atingă acest obiectiv”, se arată în comunicat.

Menționăm că, pe 24 februarie, în Republica Moldova se vor desfășura alegeri parlamentare în baza sistemului electoral mixt.
Sursa: stiri.md