Să trăim ca-n Europa!

Slovacia susține instituţii medicale din Tiraspol şi Ceadâr-Lunga în lupta împotriva COVID-19

Slovacia susține instituţii medicale din Tiraspol şi Ceadâr-Lunga în lupta împotriva COVID-19

27/04/2020
|
0 Comments
|

Centrul pentru prevenirea și controlul SIDA și bolilor infecțioase din Tiraspol şi Spitalul raional Ceadâr-Lunga vor beneficia de susţinere financiară din partea Slovaciei în lupta împotriva coronavirusului. Acestea fac parte dintr-un proiect slovac de granturi mici pentru combaterea COVID-19 în R. Moldova, transmite MOLDPRES.

„După proiectul-pilot pentru Spitalul din Drochia, care a fost primul, programul de granturi mici ale Slovaciei pentru combaterea consecințelor pandemiei COVID-19 în Republica Moldova continuă”, indică surse de la Ambasada Slovaciei la Chişinău.

Cel de-al doilea proiect va ajuta Centrul pentru prevenirea și controlul SIDA și bolilor infecțioase din Tiraspol. „Contribuția de o sută de mii de euro va fi folosită pentru achiziționarea unui dispozitiv specializat de analiză pentru a spori capacitățile de testare a probelor biologice prelevate de la pacienții suspecți de COVID-19”, conform misiunii diplomatice slovace în ţara noastră.

Cel de-al treilea proiect va ajuta Spitalul din Ceadâr-Lunga să procure echipament medical specializat pentru tratarea și monitorizarea pacienților infectați de COVID-19, precum și bolnavilor de alte boli respiratorii grave. Solicitarea pentru contribuția financiară pentru acest proiect este de aproximativ zece mii de euro.

Săptămâna trecută, asistenţă din partea Slovaciei a primit şi Spitalul raional Drochia. Astfel, instituţia medicală a beneficiat de o contribuție de zece mii de euro, ce va permite achiziționarea a cinci paturi reglabile multifuncționale, utile în special în cazurile critice pentru pacienții care sunt nevoiți să stea la pat mult timp. De asemenea, va fi procurat un generator industrial electric ca sursă de rezervă pentru secțiile cele mai solicitate, precum unităţile de urgență, de terapie intensivă şi secția chirurgicală.

Sursa:moldpres.md