Să trăim ca-n Europa!

Situația în reglementarea conflictului transnistrean a fost discutată la o reuniune cu ambasadorii și organizații internaționale acreditate în R. Moldova

Situația în reglementarea conflictului transnistrean a fost discutată la o reuniune cu ambasadorii și organizații internaționale acreditate în R. Moldova

02/06/2020
|
0 Comments
|

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a convocat luni o ședință cu participarea reprezentanților mai multor ambasade și organizații internaționale acreditate în R. Moldova, în format videoconferință. Obiectivul reuniunii a fost de a pune în discuție situația curentă pe domeniul reglementării conflictului transnistrean pe durata situației de urgență în contextul COVID-19, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de renitegrare.

Vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova pe timp de criză epidemiologică sub formă de donații și echipamente medicale și de protecție pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului și a exprimat sentimentele de profundă solidaritate cu țările afectate de noul coronavirus.

Cristina Lesnic a informat audiența referitor la provocările din această perioadă, eforturile Chișinăului de a limita răspândirea noului coronavirus și deschiderea pentru dialog constructiv cu partea transnistreană. În context, oficialul a subliniat oportunitățile create pentru gestionarea situației de criză, inclusiv pentru agenții economici și populația din stânga Nistrului chiar de la începutul stării de urgență, inclusiv prin procedurile de import al medicamentelor și produselor alimentare în regiune, repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

Alte subiecte puse în discuție au vizat misiunea tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății efectuată în regiunea transnistreană la solicitarea Chișinăului și respectarea drepturilor omului prin dimensiunea de securitate în regiunea transnistreană.

În cadrul reuniunii, misiunile diplomatice au fost informate despre provocările pe durata întregului proces în materie de drepturile omului.

Totodată, Cristina Lesnic a exprimat așteptările Chișinăului pentru populația de ambele maluri ale Nistrului în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Sursa:moldpres.md