Să trăim ca-n Europa!

Situaţia din Republica Moldova, discutată la Berlin

Situaţia din Republica Moldova, discutată la Berlin

08/01/2016
|
0 Comments
|

Situaţia din Republica Moldova a fost discutată de premierul României, Dacian Cioloş, şi cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei întrevederi la Berlin. Oficialul român a menţionat că România susţine în continuare un parcurs european pentru Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului României.

Pe agenda discuţiilor celor doi oficiali au figurat şi teme legate de politica regională şi de vecinătate estică a Uniunii Europene. În acest context, şeful Cabinetului de miniştri de la Bucureşti a dat asigurări că România va susţine în continuare un parcurs european pentru Republica Moldova. „România va susţine Republica Moldova, o va sprijini să meargă în continuare pe drumul proeuropean. Sperăm că la Chişinău va exista în curând un Guvern, ca în ţară să se facă şi reforme”, a mai spus Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a afectuat pe 7 ianuarie o vizită oficială în Germania, prilej cu care a participat la dejunul de lucru oferit de cancelarul federal Angela Merkel. Şeful Executivului a discutat cu omologul german despre priorităţile Guvernului României pentru acest an, printre care – reforma şi eficienţa administraţiei, viziunea dezvoltării economice pe termen lung şi predictibilitatea legislativă, fiscală şi financiară.

Sursa: ipn.md