Să trăim ca-n Europa!

Șeful Ligii Bancherilor: Nu demisia lui Drăguțanu e de vină că nu avem acord cu FMI

Șeful Ligii Bancherilor: Nu demisia lui Drăguțanu e de vină că nu avem acord cu FMI

03/10/2015
|
0 Comments
|

Președintele Ligii Bancherilor din Moldova, Dumitru Ursu, spune că țara noastră nu a semnat un acord cu FMI nu din cauza demisiei lui Drăguțanu, ci din cauza că Moldova nu și-a îndeplinit o serie de angajamente față de fond. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Alb și negru” de la UNIMEDIA.
„Anunțarea demisiei lui Dorin Drăguțanu nu a avut nicio influență asupra reprezentanților Fondului. FMI nu a negociet un nou program din cauza că Moldova nu și-a îndeplinit angajamentele. Este acel caiet de sarcini cu cerințe pentru domeniul bancar, cel fiscal, dar și problemele legate de economia țării care trebuiau îndeplinite. Sunt un șir de propuneri care nu au fost realizate”, a declarat Dumitru Ursu.

El crede că FMI așteaptă de la Moldova o serie de acțiuni exacte. „FMI a cerut lichidarea celor trei bănci. La ziua de astăzi băncile nu sunt încă lichidate. Ei sunt foarte preciși și lucrează cu cifre”, a adăugat Ursu.

Banca Mondială şi FMI au cerut autorităţilor de la Chişinău ca cele trei bănci să fie lichidate şi constituie una din condiţiile pentru negocierea unui nou acord de finanţare.

Sursa: agora.md