Să trăim ca-n Europa!

Șefa statului a discutat la Davos despre viitorul european al Republicii Moldova și a încurajat companiile străine să investească la noi în țară

Șefa statului a discutat la Davos despre viitorul european al Republicii Moldova și a încurajat companiile străine să investească la noi în țară

20/01/2023
|
0 Comments
|

În cele trei zile ale Forumului Economic Mondial, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut discuții despre situația din regiune cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cancelarul german Olaf Scholz, cu prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez precum și cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, toți cei patru lideri fiind așteptați în Moldova în luna iunie, la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene.

Șefa statului a discutat și cu importanți lideri din mediul global de afaceri, printre aceștia numărându-se Markus Krebber, directorul executiv al concernului german RWE AG, lider european în domeniul energetic, inclusiv al energiei regenerabile, precum și Levent Cakiroglu, directorul executiv al holdingului Koç, cel mai mare grup industrial din Turcia. Președinta Maia Sandu le-a vorbit interlocutorilor despre oportunitățile oferite de piața Moldovei și i-a îndemnat să examineze posibilitatea extinderii afacerilor lor în țara noastră.

De asemenea, șefa statului a făcut un schimb de opinii cu Alex Soros, președintele Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, despre proiectele realizate și planificate de către fundația sa în Moldova. La fel, a vorbit și cu fostul premier britanic Tony Blair, directorul Institutului pentru Schimbări Globale, despre metodele de creștere a eficienței instituțiilor publice.

În ultima zi la Davos, Președintele Republicii Moldova a participat la o discuție găzduită de către redacția ziarului Washington Post, unde a vorbit despre agenda de securitate regională.

Sursa: pre;edinte.md