Să trăim ca-n Europa!

Şedinţa Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova. Mureşan: Am punctat nevoia accelerării reformelor la Chişinău

Şedinţa Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova. Mureşan: Am punctat nevoia accelerării reformelor la Chişinău

22/03/2021
|
0 Comments
|

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova. În cadrul acesteia, europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că Uniunea Europeană va continua să fie alături de Republica Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19, aşa cum a fost încă de la începutul crizei, iar datorită unei flexibilizări a utilizării fondurilor europene, în Republica Moldova banii europeni au putut fi folosiţi acolo unde a fost cea mai mare nevoie de ei pentru combaterea pandemiei.

„Nu doar instituţiile Uniunii Europene, ci şi ţările membre, bilateral, vor continua să ajute autorităţile de la Chişinău să gestioneze pandemia. Am văzut cum România a trimis la Chişinău ajutoarele sub formă de echipamente medicale şi de protecţie, dar şi asistenţă medicală. De asemenea, ţara noastră a fost cea care a donat primele doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Datorită acestor gesturi de solidaritate, România a fost lăudată de reprezentanţii Comisiei Europene şi ai serviciilor de acţiune externă.

Alături de ceilalţi colegi europarlamentari, am punctat în şedinţă nevoia accelerării reformelor la Chişinău, în special în administraţie publică, educaţie, sănătate şi justiţie.  Am spus că aceste reforme sunt foarte importante pentru oameni fiindcă s-a văzut, în această perioadă de criză generată de pandemie, că oamenii au avut cel mai mult de suferit de pe urma instituţiilor nereformate din Republica Moldova care de multe ori au fost depăşite de criză”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, europarlamentarul a reiterat că participanţii la şedinţă au insistat pe nevoia de rezultate în ancheta privind frauda bancară: „Este în interesul tuturor oamenilor cinstiţi din Republica Moldova ca investigaţiile să ajungă la final, iar cei vinovaţi să plătească”.

SURSA: tvrmoldova.md