Să trăim ca-n Europa!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană: America şi Europa ”au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă”

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană: America şi Europa ”au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă”

13/03/2021
|
0 Comments
|

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reiterat importanţa relaţiei transatlantice, în discursul său adresat Conferinţei de Securitate şi Apărare de la Ottawa organizate vineri online de Institutul CAD al Conferinţei asociaţiilor de apărare, a anunţat într-un comunicat Alianţa nord-atlantică.

America de Nord şi Europa „au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă” pentru a putea răspunde actualelor provocări, cum sunt atacurile informatice, schimbarea climei şi competiţia marilor puteri, a subliniat Mircea Geoană, într-un seminar virtual cu ministrul canadian al apărării Harjit Sajjan şi secretarul de stat britanic pentru apărare Ben Wallace, se arată în comunicatul oficial.

 

Prezentând viziunea secretarului general al alianţei NATO 2030, Geoană a explicat că Alianţa trebuie să întărească unitatea dintre America de Nord şi Europa, să extindă agenda de securitate pentru a se concentra asupra unor aspecte ca rezilienţa şi inovaţia şi să coopereze mai strâns cu partenerii pentru a apăra ordinea internaţională bazată pe legi.

„Într-o lume în profundă schimbare, însăşi definiţia securităţii se modifică, provocările, ameninţările şi riscurile devenind mai complexe, difuze şi interconectate. Ca de fiecare dată în istoria sa, NATO se adaptează şi se transformă, pentru a continua să ne îndeplinim misiunea noastră fundamentală: asigurarea păcii şi securităţii pentru cei un miliard de cetăţeni ce trăiesc sub steagul Alianţei Nord-Atlantice”, a asigurat secretarul general adjunct al Alianţei.

Secretarul general adjunct a lăudat, de asemenea, Canada și Regatul Unit pentru numeroasele lor contribuții la NATO, inclusiv prin conducerea grupurilor de luptă multinaționale din partea de est a Alianței, desfășurarea de nave și avioane pentru a menține în siguranță mările și spațiul aerian al Aliaților și conducând schimbările de transformare în domeniul cibernetic, inovație și noi tehnologii.

 

SURSA:caleaeuropeana.ro