Să trăim ca-n Europa!

Scoţia vrea să-și protejeze locul în UE și să lanseze imediat discuţii cu Uniunea Europeană

Scoţia vrea să-și protejeze locul în UE și să lanseze imediat discuţii cu Uniunea Europeană

25/06/2016
|
0 Comments
|

Guvernul de la Edinburgh intenţionează “să protejeze locul Scoţiei în UE” și vrea să lanseze discuţii imediat cu UE pe această temă, transmite The Guardian.

Guvernul scoțian va pregăti legislaţia în vederea organizării unui nou referendum privind independenţa de Londra, după ce majoritatea britanicilor au votat pentru ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, a declarat premierul Nicola Sturgeon.

În acest sens, s-a decis înfiinţarea unei comisii de experţi de pe tot teritoriul, care să ofere consiliere într-o serie de domenii, printre care cel legal, economic şi diplomatic.

Premierul Sturgeon şi întreg Guvernul vor depune eforturi pentru a demonstra că Scoţia este în continuare un mediu atractiv pentru afaceri.

De asemenea, premierul le-a dat asigurări cetăţenilor UE care trăiesc în Scoţia că drepturile lor vor fi garantate în continuare.

Sturgeon îi va invita pe consulii generali ai tuturor statelor UE la o întâlnire în Scoția, pentru a le spune cât de mult este apreciată contribuţia lor la societate, economie şi cultură.

Scoţienii au votat pentru rămânerea în UE în procent de 62%, în timp ce doar 38% au ales împotriva rămânerii Marii Britanii la referendumul de joi.

Sursa: euroactiv.ro