Să trăim ca-n Europa!

Rușii trebuie să se deprindă cu un mod de viață într-o noua paradigmă economică

Rușii trebuie să se deprindă cu un mod de viață într-o noua paradigmă economică

Ministrul Finanțelor Federației Ruse a declarat, că oamenii vor trebui să-și “strânge cureaua” și să învețe să trăiască într-o nouă paradigmă economică, a declarat ministrul de finanțe Anton Siluanov. La Forul Economic “Politica economică a Rusiei în contextul turbulențelor globale” din 24 noiembrie 2014, Siluanov a spus că a venit timpul pentru a pune în aplicare deciziile economice dificile și respingerea “cheltuieli bugetare suplimentare,” scrie agenția regnum.ru

Motivele actualelor “turbulențe” în economia rusă nu sunt doar sancțiunile impuse, ci mai mult țin de scăderea prețurilor la energie, de care economia Rusiei este într-o dependență la fel de mare ca și în trecut. Dacă din cauza sancțiunilor bugetul Rusiei va pierde aproximativ 40 miliarde de dolari, apoi de pe urma slabirii rublei, pierderile cor atinge suma de 140 de miliarde de dolari, a spus ministrul rus al economiei.

În aceste conditii guvernul, în opinia lui Siluanov, trebuie să decidă care sunt prioritățile pentru următoarea perioadă și la ce ar trebui să renunțe.

Sursă:   http://www.regnum.ru/news/economy/1869222.html