Să trăim ca-n Europa!

Rusia în criză. Datoria țării este de 42 de miliarde de dolari, echivalentul a 144% din veniturile sale.

Rusia în criză. Datoria țării este de 42 de miliarde de dolari, echivalentul a 144% din veniturile sale.

31/07/2015
|
0 Comments
|

Rusia se confruntă cu o criză economică profundă. Unele regiuni sunt obligate să ia credite noi și sunt pe punctul de a intra în incapacitate de plată. Datoria țării este de 42 de miliarde de dolari, respectiv 144% din veniturile sale, scrie ediția franceză “Atlantico” (www.atlantico.fr).

Motivul  dificultăților financiare ale Federației Ruse îl constituie creșterea rapida a cheltuielilor, pe de o parte, și scăderea  veniturilor și surselor de finanțare, pe de altă parte, sustine  Cyrille Bret, lector la Universitatea de Studii Politice din Paris. Acesta susține, că volumul cheltuielilor din bugetul federal a crescut semnificativ, odată cu lansarea programul de modernizare a forțelor armate (în acest scop fiind alocate 4% din PIB), desfășurarea operatiunilor militare și resursele directionate pentru integrarea Crimeii în Federatia Rusă.

Jean-Sylvestre Mongrene, doctor in geopolitică și cercetător științific la Institutul Francez de Geopolitică, este de parere, că Rusia suferă de maladiile, caracteristice tuturor statelor ce-și asumă un rol excesiv de mare. Pentru a ieși din criza profundă, susține doctorulMongrene, autoritatile ruse ar trebui să efectuieze reforme, pentru a da o gură de aer proaspăt societății civile și economiei, pentru a îmbunătăți climatul de afaceri, de a combate combate corupția si a forma un stat de drept. dar toate acestea constituie tocmai contrariul ceor promovate de președintele Vladimir Putin in timpul celor căteva mandate deținute.

Sursa: http://www.atlantico.fr/decryptage/poutine-face-au-defi-dette-colossale-russie-cyrille-bret-jean-sylvestre-mongrenier-2250038.html