Să trăim ca-n Europa!

România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi materiale de protecţie

România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi materiale de protecţie

27/04/2020
|
0 Comments
|

Preşedintele român Klaus Iohannis a anunţat, luni, că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie, scrie Agerpres.

„În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima – o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii; o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie”, a spus şeful statului vecin, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

De menționat că astăzi se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declaraţiei comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova şi România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Anterior, o echipă de medici din România au mers în Italia, pentru a ajuta colegii de breaslă. 15 medici si asistenți români, au muncit în Lombardia, iar sâmbătă și-au încheiat misiunea și s-au întors în țară.

Sursa:agora.md