Să trăim ca-n Europa!

Rogozin a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova

Rogozin a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova

02/08/2017
|
0 Comments
|

Guvernul a aprobat o decizie privind aplicarea unor măsuri restrictive prin care vicepremierul Federație Ruse Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit ministrului de externe și integrării europene Andrei Galbur, Rogozin a făcut mai multe declarații publice care poartă caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său. Galbur s-a referit la interviul acordat de Dmitri Rogozin postului de televiziune „Rossia 24”, în care acesta și-a permis să facă aprecierii defăimătoare la adresa Republicii Moldova și a cetățenilor țării. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților Republicii Moldova.

„Aceste evoluții nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru. Mai mult decât atât, astfel de declarații nu corespund nici caracterului relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă pe bază de respect reciproc”, a declarat Galbur.

Măsurile restrictive se vor manifesta prin interdicție de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

Premierul Pavel Filip a spus în context că declarațiile făcute de Rogozin sunt inacceptabile. „Este de datoria noastră, a autorităților, ca de fiecare dată, când simțim această nevoie, să protejăm demnitatea cetățenilor și țării noastre. Relațiile noastre cu oricare țară din lume, nu contează dacă e mare sau mică, trebuie să fie bazate pe respect reciproc”, a subliniat Pavel Filip.

Sursa:ipn.md