Să trăim ca-n Europa!

Rob Bauer: Pentru a sprijini Ucraina, NATO are nevoie de o abordare a întregii societăți

Rob Bauer: Pentru a sprijini Ucraina, NATO are nevoie de o abordare a întregii societăți

17/01/2024
|
0 Comments
|

Președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, a declarat la Reuniunea șefilor Apărării NATO de la Bruxelles că, pentru a sprijini Ucraina, NATO are nevoie de o abordare a întregii societăți.

La deschiderea Reuniunii șefilor Apărării NATO de la Bruxelles, amiralul a adăugat că Alianța Nord Atlantică trebuie să se concentreze pe eficiență, întrucât suntem într-o epocă în care orice se poate întâmpla.

„Pentru a ne consolida apărarea colectivă și, în același timp, pentru a sprijini Ucraina în lupta sa existențială, avem nevoie de o abordare a întregii societăți. Avem nevoie de actori publici și privați pentru a schimba mentalitatea. Trăim într-o epocă în care totul este planificat, toate sunt previzibile, controlabile și axate pe eficiență. Suntem într-o epocă în care orice se poate întâmpla în orice moment. Este o eră în care trebuie să ne așteptăm la neprevăzut. O eră în care trebuie să ne concentrăm asupra eficacității pentru a fi pe deplin eficienți. De asemenea, pe viitor, avem nevoie de o transformare a NATO”, a spus președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer.

Sursa: moldova1.md