Să trăim ca-n Europa!

Rex Tillerson: Washingtonul așteaptă ca Rusia să-și onoreze angajamentele față de acordurile de la Minsk

Rex Tillerson: Washingtonul așteaptă ca Rusia să-și onoreze angajamentele față de acordurile de la Minsk

16/02/2017
|
0 Comments
|

Rex Tillerson și Serghei Lavrov s-au întîlnit în marginea reuniunii miniștrilor de externe din țările membre în G20 care are loc la Bonn.
Secretarul de stat american Rex Tillerson i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că Kremlinul trebuie să-și îndeplinească promisiunile legate de Ucraina, dacă e să fie cooperare între Moscova și administrația președintelui Donald Trump.

Vorbind joi după comvorbirile avute cu Lavrov la Bonn, în Germania, Tillerson a spus că Statele Unite sînt pregătite să conlucreze cu Rusia dacă există teren comun pentru cooperare.

El a precizat însă că în căutarea unui nou teren comun, Washingtonul așteaptă ca Rusia să-și onoreze angajamentele față de acordurile de la Minsk în ce privește estul Ucrainei, și să contribuie la rducerea violențelor din această țară.

Înainte de convorbirile cu șeful diplomației americane, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Moscova nu se amestecă în treburile interne ale altor țări, o referire la acuzațiile lansate de unii politicieni americani, după demisia consilierului prezidențial pentru securitate națională Michael Flynn în urma conversațiilor pe care acestea le-a avut cu oficialități ruse înainte ca Donald Trump să depună jurământul.

După discuția cu Tillerson, Lavrov a spus că cei doi au vorbit chestiuni legate de Siria, Ucraina și Afganistan, și că au căzut de acord să se miște înainte acolo unde interesele lor coincid.

Lavrov a mai spus că divergențele de opinii nu se pot rezolva toate deodată.

Șeful diplomației ruse a declarat de asemenea că el și cu Tillerson nu au discutat despre sancțiunile impuse de americani rușilor pentru intervenția Kremlinului în Ucraina, și pentru anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

Tillerson și Lavrov s-au întîlnit în marginea reuniunii miniștrilor de externe din țările membre în Grupul celor 20 de state puternic industrializate care are loc la Bonn. (LȘ)

Sursa: europalibera.org