Să trăim ca-n Europa!

Restricții de circulație la punctul de trecere a frontierei „Palanca”

Restricții de circulație la punctul de trecere a frontierei „Palanca”

29/07/2017
|
0 Comments
|

Poliția de Frontieră anunță că începând cu ziua de luni, 31 iulie, prin punctul comun de trecere „Palanca” va fi restricționat traficul transfrontalier pentru mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri. Restricțiile au loc în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei. În această perioadă, acest tip de transport va fi redirecționat spre postul vamal „Tudora”, transmite IPN.

Postul vamal „Palanca” va rămâne funcțional pentru autoturismele cu capacitatea de încărcare ce nu depășește 3,5 tone, precum și pentru microbuzele cu până la 22 de locuri, în acest sens va fi amenajat un post vamal temporar.

Extinderea și modernizarea punctului de trecere „Palanca” este realizată în cadrul proiectului „Construcția punctului de trecere Palanca pentru organizarea controlului comun pe teritoriul Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova.

Autoritățile menționează că instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, dar și va asigura o mai mare transparență în procesul de efectuare a controalelor de rigoare, prin implementarea principiilor „Ghișeului Unic” și „Opririi Unice”.

Sursa:ipn.md