Să trăim ca-n Europa!

Republica Slovacă preia președinția Uniunii Europene

Republica Slovacă preia președinția Uniunii Europene

01/07/2016
|
0 Comments
|

Republica Slovacă preia președinția Uniunii Europene de la 1 iulie 2016. Anunțul a fost făcut de Ambasada Slovaciei la Chișinău, transmite IPN.

Programul președinției Slovace se concentrează pe patru domenii prioritare: o Europă economic puternică, o piață unică modernă, o politică de migrație și azil durabilă și o Europă angajată global. Președinția Slovacă vine cu o agendă pozitivă și cu un scop de a promova soluții durabile.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei, președinția slovacă se va concentra pe subiecte, ale căror numitor comun sunt trei principii conectate între ele. „Obținerea rezultatelor concrete – obiectivul nostru este de a le demonstra cetățenilor UE, că proiectele europene comune au un impact practic asupra îmbunătățirii calității vieții lor; depășirea fragmentării – ne vom strădui să obținem astfel de rezultate, care vor contribui la o mai bună legătură a statelor membre pe piața unică și concentrarea asupra cetățeanului – capacitatea de a obține rezultate concrete și de a depăși fragmentarea, este cheia care va conecta Uniunea cu cetățenii”, se spune în comunicat.

Potrivit acestuia, ambiția președinției Slovace este de a reînnoi încrederea cetățenilor în proiectul european.

Sursa: ipn.md