Să trăim ca-n Europa!

Republica Moldova: Premierul Ion Chicu mulțumește României pentru asistența oferită și invită companiile românești să investească în R. Moldova

Republica Moldova: Premierul Ion Chicu mulțumește României pentru asistența oferită și invită companiile românești să investească în R. Moldova

30/04/2020
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a mulţumit pentru asistenţa oferită de guvernul român în contextul crizei sanitare, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o joi, la Chişinău, cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, informează Guvernul de la Chişinău într-un comunicat de presă.

Guvernul României a trimis în misiune de susţinere o echipă de 52 persoane, dintre care 41 de specialişti medicali care vor lucra împreună cu medicii din Republica Moldova, în contextul gestionării situaţiei epidemiologice. Misiunea va dura 15 zile, începând cu data de 30 aprilie. România asigură echipament de protecţie specific pentru personalul şi medicii români: 3.000 de combinezoane de protecţie, 6.000 de măşti medicale, 6.000 măşti chirurgicale, 11.500 perechi mănuşi, 1.000 viziere şi 10 izolete.
De asemenea, România a oferit asistenţă Republicii Moldova pentru modernizarea instituţiilor preşcolare şi şcolare, pentru soluţionarea transportului elevilor şi alte proiecte sociale importante.

Guvernul României va aproba oferirea unui lot de produse medicale, care va conţine 500 de mii măşti, 50 de mii combinezoane şi un set de medicamente în valoare de circa 3,5 milioane euro, conform comunicatului de presă citat.

Premierul Ion Chicu a invitat companiile din România să investească în R. Moldova, participând la programul de privatizare lansat de guvern pentru anul 2020.

La întâlnire a fost reafirmată intenţia guvernului moldovean de a urma parcursul integrării europene şi disponibilitatea României de a susţine eforturile în acest sens.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a efectuat joi o vizită la Chișinău în care a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Ţulea, şi a fost primit de premierul moldovean Ion Chicu. De asemenea, a avut o serie de alte întrevederi cu reprezentanţi ai mediului politic din Republica Moldova.

Sursa:caleaeuropeana.ro