Să trăim ca-n Europa!

Republica Moldova: Liderii partidelor proeuropene au semnat acordul de constituire a noii aliante de guvernare

Republica Moldova: Liderii partidelor proeuropene au semnat acordul de constituire a noii aliante de guvernare

23/07/2015
|
0 Comments
|
Liderii partidelor proeuropene de la Chisinau au semnat joi acordul de constituire a noii coalitii de guvernare in Republica Moldova – Alianta pentru Integrare Europeana-3, anunta Agerpres. Acordul, parafat marti seara, a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat (PD), si de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL).

”Acest moment a fost asteptat de intreaga societate, pentru a face fata tuturor problemelor cu care se confrunta Republica Moldova”, a declarat Vlad Filat inainte de semnarea documentului.

PLDM, PD si PL – care detin 55 de mandate din totalul de 101 ale parlamentului – au convenit asupra crearii unei majoritati parlamentare in urma demisiei prezentate la 16 iunie de guvernul condus de Chiril Gaburici, guvern sustinut de o alianta minoritara a liberal-democratilor si democratilor.

UPDATE Ora 15:29: Presedintele Klaus Iohannis saluta semnarea, joi, la Chisinau, a acordului de constituire a noii coalitii de guvernare in Republica Moldova – Alianta pentru Integrare Europeana 3: “Salut semnarea Acordului de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana 3 din Republica Moldova. Imi exprim increderea ca noua alianta de guvernare va continua si va aprofunda procesele de reforma care sa asigure parcursul european al Republicii Moldova. Am speranta ca noua alianta va fi una solida si stabila, in masura sa raspunda asteptarilor cetatenilor Republicii Moldova si partenerilor europeni, mai ales in ceea ce priveste consolidarea institutiilor statului si materializarea angajamentelor asumate prin Acordurile de Asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana. Totodata, doresc sa reafirm sustinerea ferma si sprijinul Romaniei pentru eforturile autoritatilor de la Chisinau in directia consolidarii drumului spre Uniunea Europeana, precum si continuarea dialogului politic cu fortele proeuropene”,afirma Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

 

Sursa:  HotNews.ro