Să trăim ca-n Europa!

Republica Moldova a primit invitația oficială de participare la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga

Republica Moldova a primit invitația oficială de participare la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga

01/05/2015
|
0 Comments
|

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe din Letonia, Andrejs Pildegovichs, a transmis șefilor de misiuni diplomatice ale Azerbaidjanului, Armeniei, Belarus, Georgiei, Moldovei și Ucrainei, invitațiile oficiale de participare la summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfășura la Riga în perioada 21-22 mai curent.
Invitațiile au fost semnate de președintele Consiliului European, Donald Tusk, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-ministru al Letoniei Laimdota STRAUJUMA.

Prezentând invitațiile oficiale, Pildegovichs a subliniat, că Summit-ul de la Riga va oferi o oportunitate bună de a evalua progresele înregistrate în colaborarea dintre UE și țările Parteneriatului Estic, în perioada ce s-a scurs de la summit-ul PE de la Vilnius, din toamna anului 2013. De asemenea, la Riga se va discuta și despre dezvoltarea cooperării cu țările partenere pe bilaterală și multilaterală.
Mai devreme, ministrul de externe al Letoniei Edgars Rinkēvičs la conferința “Hotarele ordinii mondialr” desfășurată la Tallinn a declarat, că “Nu există nici o îndoială, că politica Parteneriatului Estic este atractivă pentru toți partenerii noștri, ea se dezvoltă cu succes. Evident, fiecare dintre țările Parteneriatului Estic dorește să-și realizeze propriile obiective, condiții în care cu fiecare stat dintre cele sase urmează să se lucreze individual. Sperăm că această abordare își va găsi reflectare și în Declarația summitului PE de la Riga, pentru desăsurarea căruia lucram in mod activ “,- a spus Rinkevics.

Sursa http://www.ves.lv/gossekretar-mida-peredal-priglasheniya-na-sammit-vostochnogo-partnerstva/