Să trăim ca-n Europa!

R. Moldova contează pe sprijinul Austriei în procesul de aderare la UE. Mesajul transmis de Maia Sandu cancelarului austriac Karl Nehammer

R. Moldova contează pe sprijinul Austriei în procesul de aderare la UE. Mesajul transmis de Maia Sandu cancelarului austriac Karl Nehammer

27/07/2023
|
0 Comments
|

Guvernarea de la Chișinău depune tot efortul pentru a îndeplini condiționalitățile Comisiei Europene, astfel încât să fie deschise cât mai curând negocierile de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, a declarat astăzi președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi la Salzburg cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

„Am avut o întrevedere cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer. I-am mulțumit pentru suportul acordat R. Moldova prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare. Proiectele curente desfășurate în R. Moldova, cu ajutorul statului austriac și a cetățenilor săi, se pliază pe prioritățile noastre: dezvoltarea rurală, asigurarea populației cu servicii de apă și canalizare, dezvoltarea serviciilor publice, proiecte în educație, agricultură, protecția mediului”, a menționat Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, la Summitul Salzburg 2023: „Astăzi suntem mai puternici decât acum un an. Acest lucru a fost posibil pentru că, în loc să cedăm, ne-am ridicat – ca oameni, ca stat”

Șefa statului i-a comunicat cancelarului Nehammer progresele făcute de guvernarea de la Chișinău în procesul de aderare la UE.

„Contăm și aici pe sprijinul Austriei pentru a convinge comunitatea europeană că R. Moldova își ia în serios angajamentele și că a pornit un proces de reforme fundamentale. Avem nevoie de toată susținerea pentru a avansa pe calea europeană, singura cale care ne poate asigura pace și bunăstare”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că președinta Sandu se află astăzi în Austria, unde participă la Summitul Salzburg 2023.

Sursa: ziarulnational.md