Să trăim ca-n Europa!

R. Moldova a fost inclusă în lista țărilor care beneficiază de asistența Agenției franceze pentru Dezvoltare

R. Moldova a fost inclusă în lista țărilor care beneficiază de asistența Agenției franceze pentru Dezvoltare

06/07/2021
|
0 Comments
|

Luni, 5 iulie, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, dl Pascal le Deunff, i-a comunicat Președintelui Sandu decizia autorităților franceze de a atribui Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) mandat de intervenție în Republica Moldova.

AFD va sprijini proiecte de dezvoltare în conformitate cu strategia sa regională (combaterea schimbărilor climatice și sprijinirea tranzițiilor echitabile și favorabile incluziunii) în trei domenii principale: reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare; interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri. În aceste sectoare, AFD va oferi o gamă largă de instrumente de finanțare și expertiză tehnică, inclusiv: împrumuturi pentru politici publice pentru a sprijini programele de reformă; împrumuturi pentru investiții pentru finanțarea infrastructurii care contribuie la o creștere ecologică și durabilă; finanțarea studiilor de fezabilitate și a programelor de asistență tehnică; și finanțarea sectorului privat prin intermediul filialei sale PROPARCO.

AFD va acorda prioritate operațiunilor de cofinanțare cu alți parteneri internaționali deja prezenți aici, pentru a beneficia de experiența acestora. În special, aceasta va lucra în cadrul “Echipei Europa”.  Această decizie contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Franța și Republica Moldova.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Franceză au fost stabilite la 12 martie 1992.

Sursa: Ambasada Franței în RM