Să trăim ca-n Europa!

Putin mai aruncă o „RACHETĂ” în România: IMAGINILE difuzate au făcut înconjurul lumii

Putin mai aruncă o „RACHETĂ” în România: IMAGINILE difuzate au făcut înconjurul lumii

01/06/2016
|
0 Comments
|

Maşinăria propagandistică a Kremlinului a luat România în vizor. Postul public de televiziune rus a pregătit un documentar, difuzat marţi seară. A fost prefaţat de un promo, în care România e prezentată ca un stat din lumea a treia, în care lucrurile s-au înrăutăţit după aderarea la Uniunea Europeană.

Începutul filmului este dedicat comunei Deveselu, unde recent a fost inaugurat scutul antirachetă american. Comentariile care însoţesc imaginile se referă la lipsa reţelelor de telefonie mobilă din zonă, iar orice străin care ajunge acolo este denunţat imediat la poliţie.
Jurnaliştii ruşi care au filmat în România au căutat mai mult imagini care să sugereze, la modul tendenţios, că ţara noastră o duce mai rău de când a aderat la Uniunea Europeană.
Nu este deloc întâmplător că filmul, intitulat „Capcana Europeană”, apare la scurt timp după ce Vladimir Putin a declarat că Rusia a luat în colimator România şi Polonia pentru că găzduiesc pe teritoriul lor elemente ale scutului antirachetă american, perceput de Moscova drept o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei.

Filmul dedică României circa 5 minute, însă sunt prezentate, în aceeaşi manieră, aspecte ale vieţii cotidiene din Bulgaria, Muntenegru şi Serbia.
În capitolul dedicat spaţiului fost iugoslav se pune accent pe faptul că, în urma bombardamentelor NATO, au fost ucise mai multe persoane, iar nivelul de trai a scăzut după ce statele respective au ieşit din Federaţia Iugoslavă.
Jurnaliştii ruşi au filmat într-un cartier sărac din Bucureşti, cu multe gunoaie şi familii defavorizate, iar în comentariile făcute, realizatorul lasă să se înţeleagă că asta ar fi imaginea reală a vieţii din România.
Ruşii au găsit în special interlocutori care se plâng că nu au de muncă şi că trăiesc în condiţii insalubre. Filmul a fost difuzat marţi seară, pe postul de televiziune „Rossia 1”, în jurul orei 23.00, mai informează gandul.info.

Sursa:ziarulnational.md