Să trăim ca-n Europa!

Protestatarii cheamă la greva generală

Protestatarii cheamă la greva generală

13/09/2015
|
0 Comments
|

Câteva zeci de mii de oameni s-au adunat și astăzi în Piața Marii Adunări Naționale. Dupa ce duminica trecută protestatarii convocați de Platforma Civică DA au cerut demisia demnitarilor și alegeri anticipate la primăvară, la o săptămână aceștea deja cheamă cetățenii la o grevă generală și nesupunere civică. Această cerere este inclusă in rezoluției protestului din 13 septembrie 2015. Liderii Platformei DA, explică acest demers prin lipsa de acțiuni ale guvernării. Ei susțin. că “refuzul guvernanților de a îndeplini revendicările protestatarilor constituie o confirmare în plus a incapacității statului capturat de a asigura populației RM un trai decent. Acordăm vot de blam guvernării oligarho-mafiotice a RM”, a declarat Andrei Năstase. Rezoluția prevede de asemenea demararea procesului de constituire a unei noi formațiuni politicie.
Principala revendicare anunțată de liderii protestului rămâne demisia guvernării. Manifestanții care au petrecut întreaga săptămână în corturi în piață au fost îndemnați de la tribună să-și extindă tabără corturilor în jurul Casei Guvernului și să continue protestul până le vor fi îndeplinite revendicările.
Reprezentanții Uniunii Veteranilor Războiului de pe Nistru care, asigură ordinea in Orașelul Demnității, au împiedicat un grup al mișcării unioniste Tineretul Moldovei să se alăture protestului. Mai târziu, însă, sloganuri unioniste au fost mai târziu sonorizate printre participanți. Demonstrația decurge pașnic. Ea este este supravegheată de poliție.