Să trăim ca-n Europa!

Protest în fața Parlamentului

Protest în fața Parlamentului

08/05/2017
|
0 Comments
|

Reprezentanți ai organizațiilor societății civile au desfășurat astăzi, 8 mai, în faţa Parlamentului o acţiune împotriva modificării sistemului electoral în baza proiectelor aprobate pe 5 mai în Parlament, transmite IPN.

Analistul politic Oazu Nantoi este de părere că sistemul proporțional este singura cale paşnică de a îndepărta autorităţile de la guvernare. „Noi nu luptăm pentru sistemul electoral proporţional, noi luptăm ca să nu avem obligaţia să punem ştampila în dreptul partidului care s-a compromis. Astăzi este ultima șansă să demonstrăm că nu suntem turma care poate fi manipulată la nesfârșit, noi suntem cetățeni care vor să schimbe ceva”, a adăugat Oazu Nantoi.

Directorul de programe din cadrul Centrului de Politici și Reforme, Dumitru Alaiba, spune că ploaia nu l-a împiedicat să vină la protest. „Vrem ca autoritățile să asculte toate părerile, chiar şi cele mai contradictorii opinii faţă de sistemul electoral uninominal şi mixt, dacă vor să avem încredere în ei. Avem două luni de propagandă, dar nu am avut nicio discuție sinceră cu guvernarea. Ei ne ignoră şi noi o sa-i ignorăm”, a spus Dumitru Alaiba.

Expertul în energetică Sergiu Tofilat a îndemnat oamenii care doresc să trăiască într-un stat democratic să iasă şi să-şi apere drepturile. „Îmi doresc ca oamenii să iasă şi să spună un „nu” categoric acestei guvernări. Noi nu vom ceda, o să luptăm atât cât va fi nevoie. Nu vreau să văd un Parlament privatizat, nu vreau să văd oameni bătrâni şi neputincioși în Moldova, care nu au unde să se ducă”, a adăugat Sergiu Tofilat.

Reprezentanții societății civile planifică acţiuni împotriva modificării sistemului electoral în fiecare zi în faţa Parlamentului, începând cu ora 17.00. Duminică urmează să fie organizată o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la 12.00.

Sursa:ipn.md