Să trăim ca-n Europa!

Procuratura Generala efectueaza perchezitii la Ministerul Agriculturii in cadrul unui dosar privind subventiile in agricultura

Procuratura Generala efectueaza perchezitii la Ministerul Agriculturii in cadrul unui dosar privind subventiile in agricultura

20/11/2015
|
0 Comments
|

In aceste momente procurorii efectueaza perchezitii la Ministerul Agriculturii in cadrul dosarului privind subventiile in agricultura.

Procuratura Generala a pornit o cauza penala dupa ce mai multe intreprinderi ar fi falsificat acte pentru a beneficia de subventii de la Agentia de Interventie si Plati in Agricultura. Companiile cereau bani pentru a cumpara tehnica agricola noua, dar de fapt achizitionau echipamente utilizate.

Procurorii mai afirma ca in documentele prezentate la Agentie se scriau date false referitoare la investitii. De asemenea, Agentia nu verifica actele care confirma investirea banilor, iar preturile in baza carora au fost oferite subventiile erau mult mai mari decat cele reale. Oamenii legii sustin ca schema nu ar fi putut functiona fara sustinerea unor demnitari din Guvern. In total, procurorii au pornit 34 de cauze penale.

Compania Caravita si cativa demnitari de stat sunt vizati in unul dintre dosarele pornite de catre Procuratura Generala pentru fals in acte.

Sursa: Pro TV